welkom bij
HR Mentor
welkom bij
HR Mentor

Outplacement

Nieuwe regelgeving! De invoering van het eenheidsstatuut betekende voor outplacement een hertekening en verruiming van de regelgeving.

Onder outplacement begrijpen we het begeleiden en adviseren van een ontslagen werknemer, met als doel zo snel mogelijk een nieuwe werkgever te vinden.

Kiezen tussen twee opties. Het principe dat men vanaf 31 december 2013 hanteert, is dat elke ontslagen werknemer die, in het nieuwe systeem van opzegtermijnen, recht heeft op een opzegtermijn van 30 weken, bijgevolg ook recht heeft op outplacement.

Ontslaat u een werknemer ouder dan 45 jaar met minstens één jaar dienst, maar heeft deze werknemer geen opzegtermijn van 30 weken, dan blijft CAO 82 gelden en heeft deze werknemer dus recht op outplacement. Voor werknemers van ondernemingen in herstructureringen gelden aparte outplacementregels.

Vanuit het oogpunt ethisch ondernemerschap kan een werkgever uiteraard ook vrijblijvend outplacementbegeleiding aanbieden aan werknemers die geen beroep kunnen doen op het recht op outplacement. Op deze manier krijgt een ontslagen medewerker alle kansen op het ontwikkelen van zijn verdere loopbaan.

HR Mentor beschikt over formules voor zowel individuele als collectieve begeleiding. Indien u als werkgever voor het eerst met outplacement te maken krijgt binnen uw onderneming, staat HR Mentor u graag met raad en daad bij zodat u zeker in regel blijft met de geldende wetgeving en de te volgen procedures.

Voor onze werkwijze kan u ons vrijblijvend contacteren via

info@mentor-hr.be

Contactgegevens

Gevestigd in Sanapolis
Gentsesteenweg 132, 8340 Damme

Officieel adres
Sint-Janshof 17, 9990 Maldegem (Donk)

T. 050 / 70.42.65
M. info@mentor-hr.be

 

"There is a job and a role for every time, and every place, and every skill - set, and YOU are in the driver seat"

HR Mentor is specialist in:

  • Selectieopdrachten voor zowel bediende- als arbeidersfuncties
  • Outplacementbegeleiding
  • Loopbaanbegeleiding
  • Assessment
  • HR-ondersteuning
  • VTO (Vorming, Training en Opleiding)
  • Outsourcing

We zijn een generalistisch kantoor en zijn operationeel in verschillende sectoren, met sterke focus op de KMO-sector. Wij zijn er van overtuigd dat HR Mentor vanuit haar persoonsgerichte en langetermijnaanpak voor jou een echte HR-partner kan zijn.

Contacteer ons

HR Mentor BVBA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.