welkom bij
HR Mentor
welkom bij
HR Mentor

Outplacement

Onder outplacement begrijpen we het begeleiden en adviseren van een ontslagen werknemer, met als doel zo snel mogelijk een nieuwe werkgever te vinden of als zelfstandige te kunnen starten. We begeleiden dit proces door de psychologische begeleiding, sollicitatietraining, analyse van sterktes en zwaktes van de werknemer en administratieve hulp bij het invullen van documenten, ...

Wettelijk opgelegd Outplacement: vier regelingen

 1. Algemene regeling: Van kracht sinds januari 2024 voor ontslagen na deze datum, ongeacht leeftijd of sector. Voorwaarde: opzeggingstermijn van minstens 30 weken of een gelijkwaardige vergoeding.
 2. Specifieke regeling (45+): Geldt voor werknemers die in de privésector tewerkgesteld zijn van minstens 45 jaar met een opzeggingstermijn van minder dan 30 weken of een gelijkwaardige vergoeding, mits minstens één jaar onafgebroken in dienst.
 3. Specifieke regeling bij herstructurering: Voor werknemers in een herstructureringsproces, ook als ze in aanmerking komen voor de algemene specifieke regeling.
 4. Specifieke regeling bij medische overmacht: Van toepassing bij ontslag na definitieve arbeidsongeschiktheid door medische overmacht.

Vanuit het oogpunt ethisch ondernemerschap kan een werkgever uiteraard ook vrijblijvend outplacementbegeleiding aanbieden aan werknemers die geen beroep kunnen doen op het recht op outplacement. Op deze manier krijgt een ontslagen medewerker alle kansen op het ontwikkelen van zijn/haar verdere loopbaan.

HR Mentor beschikt over formules voor zowel individuele als collectieve begeleiding. Indien je als werkgever voor het eerst met outplacement te maken krijgt binnen jouw onderneming, staat HR Mentor jou graag met raad en daad bij zodat jij zeker in regel blijft met de geldende wetgeving en de te volgen procedures.

Voor onze werkwijze kan u ons vrijblijvend contacteren via

info@mentor-hr.be

Contactgegevens

Gevestigd in Sanapolis
Gentsesteenweg 132, 8340 Damme

Officieel adres
Sint-Janshof 17, 9990 Maldegem (Donk)

T. 050 / 70.42.65
M. info@mentor-hr.be

 

"There is a job and a role for every time, and every place, and every skill - set, and YOU are in the driver seat"

HR Mentor is specialist in:

 • Selectieopdrachten voor zowel bediende- als arbeidersfuncties
 • Outplacementbegeleiding
 • Loopbaanbegeleiding
 • Assessment
 • HR-ondersteuning
 • VTO (Vorming, Training en Opleiding)
 • Outsourcing

We zijn een generalistisch kantoor en zijn operationeel in verschillende sectoren, met sterke focus op de KMO-sector. Wij zijn ervan overtuigd dat HR Mentor vanuit haar persoonsgerichte en langetermijnaanpak voor jou een echte HR-partner kan zijn.

Contacteer ons

HR Mentor BVBA gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.